E dergova n’emer personal se afati n’fakt ka qene dje edhe pse sot mbahet ni degjim publik ne MIE prej ores 1330
Arianit, artikull shume i mire, shpresoj shume qe mirret parasysh perpjekja jote.
Ne cdo rast, kish qene e udhes me organizu si grup ndonje mbeshjtetje per deklaraten tende. Per me teper, ndoshta mundemi me perdor edhe argumentin e diteve te fundit ku Gjykata Evropiane e Drejtesise e cilesoi te paligjshem mbledhjen e pakufizuar dhe ruajtjen e paarsyeshme te te dhenave per kohe te gjate, sic ishte parapare me Direktiven e EU-se per ruajtjen e te dhenave. Per me teper: http://www.engadget.com/2014/04/08/eu-data-retention-ruled-invalid/
-Bardhi
Flm Fatbardh.
Po, do t’dergoj pergjigje prap ne draftin qe eshte dergu dje, tu e marr parasysh edhe vendimin e fundit. Reagimin do ta dergoj edhe ne emer te FLOSSK.
Jeni te mireseardhur edhe ju individualisht me reagu me email dhe publikisht permes Twitter e FB.
OK shume mire, a mos eshte vone tash me dergu komente permes emailit, apo cfare strategjie kishe qene ma e pershtatshme. Ti paske edhe background ne LLM, shume mire, vec nuk po e di ne cfar forme kishim mujt me pas ndikim ma te madh.
Per twitter e Facebook, a ka ndonje menyre speciale per me dergu komente te ta, apo thjesht me “shpernda te masa jone”?
tung tung
Bardhi
Afati eshte neser per komentet shtese ne kete draft https://t.co/myAMa5QcY8
Menyra ma efektive eshte me i shkru komentet publikisht diku ne blog e mandej me i dergu me email dhe me i Tweet/FB te llogarite e vendimmarresve dhe institucioneve qe me e kap edhe konsultimin publik qe eshte obligim ligjor e edhe kampanjen publike per efekt maksimal. Po mundona qe deri neser ne mengjes me bo publik reagimin tim nese t’vyne per ide. Mundesh me pa ne Twitter kampanjen #StopSurveillanceinKS Une jam @ariantid
Arianiti
U bo, e pashe draftin, po direkt ne draft spaska mundesi me dergu komente. Duhet me pas ndonje forme zyrtare per dergimin e komenteve, qe te mirren parasysh (nuk jam shume i njoftum qysh e kane sakte keta). Rrjeter sociale ma shume per efekt publik.
Tregona pra lirisht per updatin tend sot….
Me t’mira
Bardhi
U bo, e pashe draftin, po direkt ne draft spaska mundesi me dergu komente. Duhet me pas ndonje forme zyrtare per dergimin e komenteve, qe te mirren parasysh (nuk jam shume i njoftum qysh e kane sakte keta). Rrjeter sociale ma shume per efekt publik.
Tregona pra lirisht per updatin tend sot….
Me t’mira
Bardhi
Djema cfare u be me kete?
Eshte shperndare Kuvendi per zgjedhje te parakohshme. Ka mundesi qe kthehet prap.
Arianiti
Pershendetje te gjitheve,
English version below.
Nese e kishi prezentu ne menyre te argumentuar mendimin per TPM (Trusted Platform Module), konkretisht per verzionin 2.0 qe po diskutohet per standardizim nderkombetar, cfare artikulli kishi sugjeru?
Tashme kam shikuar artikullin e Richard Stallman “Can you trust your computer?” (https://www.gnu.org/philosophy/can-you-trust.html), mirepo me duket ka gene ne kohen e TPM 1.0.
Qellimet:
1. Ne base te informacioneve, Microsoft & Co. po perpiqen qe ta fusin ne “Fast Track standardisation” ne ISO versioning 2.0 ne menyre te “diskutueshme", ku secili shtet anetar duhet te votoje. Na duhet te bindim shtetet pjesemarrese qe te votojne kunder, por na duhen argumente bindese (disa prej tyre edhe nuk jane eksperte te fushes). Per momentin, Gjermani duket se nuk e perkrah kete verzion. Nuk e di per shtetet tjera. Kisha dasht me dit a merr pjese dikush nga Shqiperia ne keto takime te ISO, po per fat nuk kam info.
2. Po mendojme ta perdorim ne ligjeratat e sigurise ne nje nga ligjeratat tona ne Univerzitetin Goethe ne Frankfurt.
Keshtu qe kishte qene perfekt nese dikush e njeh ndonje artikull te mire.
Flm paraprakisht
Fatbardhi